Туристичні газові пальники BRS. Особливості, застосування та корисні поради

Газовий пальник BRS - необхідний атрибут для будь-якого туриста, коли потрібно приготувати їжу на природі, розігріти воду, розтопити сніг або просто погрітися. Туристичні пальники з'явилися давно, і сьогодні без них неможливо уявити жодну серйозну подорож. Сучасний ринок пропонує безліч варіантів газових пальників, серед яких одним із лідерів є бренд BRS. Але який газовий пальник варто вибрати і чому — розповімо прямо зараз.

Газовий пальник туристичний BRS відрізняється від конкурентів приємним співвідношенням ціни та високої якості. Кожна модель виконана з міцних матеріалів з урахуванням особливо складних умов, у яких повинні функціонувати такі вироби. Але кожен газовий пальник BRS також має свої відмінні риси.

Газова лампа BRS 3000T

Газовая горелка BRS 3000T

Можливо, це один із найвідоміших туристичних пальників, про який чув кожен, хто хоч трохи розбирається в сегменті пристосувань для туризму. На слуху вона завдяки своїй головній особливості – ультрамалого розміру та ваги. Стикаючись з цією моделлю вперше, складно повірити, що виріб вагою 25 грамів і розміром всього якихось 3,7 на 5,2 сантиметрів здатний видавати пристойну потужність 1940 Вт і доводити до кипіння один літр рідини за 5 хвилин і 20 секунд. При цьому витрата палива дуже економічна - пристрій споживає не більше 13 грам палива на 1 літр води і економить до 35% енергії.

У плані надійності корпусу пальник BRS 3000 також не викликає жодних питань: титановий сплав забезпечує моделі високу міцність, зносостійкість та опірність корозії. У той же час, виріб легко скласти однією рукою і покласти в кишеню. Для зручності транспортування та захисту пальника від вологи та інших негативних факторів у комплекті додається щільний чохол.

Особливості:

  • найменший газовий пальник у світі (габарити: 3,7х5,2 см, вага: 25 грам);
  • висока потужність — 1940 Вт;
  • економічна витрата палива;
  • міцна конструкція з титану;
  • хороший варіант для приготування їжі для однієї людини;
  • низька вартість.

BRS 8 пальник туристичний

Газовая горелка BRS 8

BRS 8 — це мультипаливний пальник малих розмірів, який може працювати на газі та на бензині, що є його головною перевагою. Вибір виду палива залежить від природних умов, у яких планується використовувати пристрій. Газ стане оптимальним вибором для подорожі "без нічого" в теплу пору року. Якщо стовпчик термометра показує нижче за нуль, то краще вибрати рідке паливо, як бензин або гас, оскільки при низькій температурі газ погано випаровується і має збільшений витрата на великих висотах.

По суті BRS 8 пальник є модернізованою копією пальника відомої фірми Tramp з однією вагомою відмінністю - вдвічі меншою вартістю. При цьому основні показники знаходяться на високому рівні: потужність 2420 Вт з часом закипання одного літра води всього за 2-3 хвилини, ударостійкий корпус з нержавіючої сталі та малі габарити - 8,5 на 9,5 сантиметрів.

Особливості:

  • мультипаливний пальник, який може працювати як на газі, так і на рідкому паливі;
  • можна використовувати при низьких та високих температурах;
  • висока потужність — 2420 Вт;
  • швидке прогрівання та рівномірне полум'я;
  • невеликий розмір конструкції.

Газовий пальник BRS 10

Газовая горелка BRS 10

Компактна та стійка до корозії модель BRS 10 з потужністю 2270 Вт, якої достатньо для кип'ятіння одного літра води лише за 3-4 хвилини. Головною перевагою пальника є велика конфорка, на якій можна готувати їжу у великому посуді одразу на 2-3 особи.

Модель має п'єзопідпал, який автоматично виробляє іскру і виключає можливість отримання опіків при контакті рук з відкритим вогнем. Широкі ніжки забезпечують стійкість та безпеку конструкції під час використання. При цьому в складеному стані пальник легко поміщається в долоню. Сам корпус виготовлений з нержавіючої сталі, який не тільки стійкий до корозійного нальоту, але також без проблем переносить вплив екстремально високих і низьких температур. Дана модель стане однаково хорошим помічником для простого мандрівника та професійного виживальника, оскільки має гарний набір характеристик для будь-яких занять на свіжому повітрі.

Особливості:

  • велика конфорка для одночасного приготування їжі на 2-3 особи;
  • висока потужність — 2270 Вт;
  • наявність п'єзопідпалу;
  • стійка конструкція з широкими ніжками;
  • однаково зручна у використанні при високих та низьких температурах.

Газовий пальник BRS 11

Газовая горелка BRS 11

Це, мабуть, один з найуніверсальніших туристичних пальників, які представлені на сучасному ринку. Даний пальник підходить для використання навіть у сильний холод на великій висоті завдяки вбудованій системі попереднього підігріву палива. Вона забезпечує як рівномірну подачу палива, але й його економне витрачання. Додатковим бонусом для виживальників стане вбудований вітрозахист, який дає можливість готувати їжу, ігноруючи сильні пориви вітру.

Газовий пальник BRS 11 виготовлена з нержавіючої сталі та має компактні складні опори, які дають хорошу стійкість. Ще однією відмінною рисою моделі є форма полум'я, що обертається, яка збільшує ефективність роботи виробу. При потужності 1940 Вт пальник кип'ятить один літр води за 3 хвилини та 10 секунд.

Особливості:

  • наявність системи попереднього підігріву палива;
  • велика потужність — 1940 Вт;
  • обертова форма полум'я;
  • вбудований вітрозахист;
  • стабільна робота за низьких температур на великих висотах;
  • стійкі складні ніжки.

Газовий пальник BRS 116

Газовая горелка BRS 116

Ця модель BRS 116 відрізняється від усіх туристичних пальників бренду тим фактом, що це турбопічка-трансформер із особливо високою потужністю 6000 Вт. Паливом для печі є екологічні матеріали: гілки, тирса, шишки, вугілля та інші природні матеріали. Це робить пристрій повністю екологічним і позбавляє мандрівника необхідності додатково носити з собою газовий балон або бензин, які додають певну вагу спорядженню.

Джерелом живлення турбіни служать дві батареї типу АА або Power Bank, який можна підключити до пальника за допомогою звичайного кабелю USB. Корпус має дросельну заслінку, за допомогою якої можна регулювати приплив повітря, роблячи горіння ефективнішим. Користувачеві доступні два режими потужності. Дана твердопаливна піч дозволяє розігріти один літр води в межах 1-3 хвилин і при цьому може використовуватися з посудом великих габаритів, витримуючи вагу до 24 кілограм.

Особливості:

  • твердопаливна та екологічна піч: як паливо можна використовувати деревину, вугілля, листя та інші підручні матеріали;
  • є турбіна, яка живиться від 2*АА батарейок та Power Bank;
  • дуже висока потужність — 6000 Вт;
  • присутня дросельна заслінка для регулювання інтенсивності піддуву;
  • витримує вагу до 24 кг.

Газовий пальник BRS 73

Газовая горелка BRS 73

Ще одна ультрапотужна модель туристичного пальника BRS 73 з нержавіючої сталі, яка має запатентовану технологію – наявність одразу трьох конфорок. Конфорки працюють одночасно і генерують безперервний потік полум'я з потужністю 4200 Вт, чого достатньо для закипання одного літра води за 3 хвилини та 50 секунд. Працює пальник на газі.

Дана модель із зовнішнім підпалом та плавним регулюванням подачі палива підійде для тривалих подорожей великою компанією у непростих погодних умовах. Складні гумові ніжки забезпечують конструкції стійкість на будь-якій поверхні, а широкі лапки-тримачі сумісні з каструлею та сковородою великого діаметру та загальною вагою до 40 кілограм.

Особливості:

  • висока потужність — 4200 Вт;
  • наявність трьох конфорок, які працюють одночасно та забезпечують рівний потік полум'я;
  • плавне регулювання подачі палива;
  • зручні ніжки з прогумованими накладками для додаткової стійкості;
  • витримує вагу до 40 кг.

Який BRS пальник купити?

Туристичні Пальники BRS сильно відрізняються один від одного та мають свої відмінні риси. Для наочності наведемо порівняльну таблицю топових BRS пальників та їх основних характеристик:

BRS 3000T BRS 8 BRS 10 BRS 11 BRS 116 BRS 73
Потужність 1940 Вт 2420 Вт 2270 Вт 1940 Вт 6000 Вт 4200 Вт
Матеріал титан нержавіюча сталь нержавіюча сталь, алюмінієвий сплав нержавіюча сталь, алюмінієвий сплав нержавіюча сталь нержавіюча сталь, мідний сплав
Вид палива газ газ, бензин газ газ деревина, вугілля газ
Розмір 3,7*5,2 см 8,5*9,5 см 17,5*8,8 см 13,8*10 см 24*12 см 10,5*15,5 см
Вага 25 г 570 г 366 г 380 г 700 г 480 г
Особливості найменший і найпотужніший пальник у світі, міцна конструкція мультипаливна, компактний розмір стійка конструкція з широкими ніжками, велика конфорка попереднє підігрів палива, вітрозахист працює на натуральному паливі + 2*АА батареї/Power Bank витримує 40 кг і може використовуватися з великим посудом, три конфорки

При виборі варто спиратися на низку факторів:

  1. Потужність пальника

    Тут все просто: що вища потужність виробу, то вища швидкість нагрівання. Вважається, що найоптимальнішим показником з розрахунком на 1-2 чоловік є туристичний пальник потужністю від 1500 до 2500 Вт.

  2. Вага конструкції

    Для тривалих піших подорожей кожен грам спорядження має значення. Водночас потрібно розуміти, що чим менша вага пальника, тим нижчою буде її потенційна потужність. Тому варто здорово оцінювати свої очікування та фізичні сили та шукати золоту середину між вагою та потужністю пристосування..

  3. Умови використання

    Погодні умови та пора року відіграють важливу роль при виборі пальника. Вона повинна бути виготовлена із міцного матеріалу з антикорозійним захистом, а також мати функцію попереднього підігріву палива у випадку, якщо планується використовувати виріб у зимовий час. Також від температурних умов залежить вид палива, яке потрібно використовувати: газ - влітку, рідке паливо - за мінусової температури.

  4. Кількість осіб, на яких планується готувати

    Від кількості осіб під час подорожі залежать розміри туристичного пальника, а також його стійкість. Для групи з двох і більше людей потрібно вибирати газовий пальник із міцними ніжками та широкими лапками-тримачами, які витримають посуд великого об'єму та ваги.

Написати коментар