Посуд із пластику чи багаторазові прибори BRS?

Людське прагнення робити життя простішим та кращим є головним двигуном прогресу, але іноді воно призводить до негативних наслідків. Для економії часу і сил людина виробила одноразовий посуд, який мало важить, займає мінімум місця і не потребує миття. Вона користується особливо великим попитом на пікніках, коли люди не мають бажання морочитися з транспортуванням великої кількості аксесуарів і займатися їх чищенням наприкінці дня. 

Чи є одноразовий посуд таким корисним або краще використовувати багаторазові прибори ? Розберемося разом.

Зміст

  1. Небезпека пластикового посуду
  2. Як вирішити проблему забруднення пластиком?
    1. Набір посуду BRS
    2. Складана ложка виделка BRS
  3. Прості поради для збереження екології
  4. Де придбати багаторазовий посуд?

Небезпека пластикового посуду

Всупереч безлічі стереотипів, буде справедливим відмітити, що посуд із пластику не завдає шкоди здоров'ю людини, якщо дотримуватися правил його експлуатації. Це означає, що предмети не можна піддавати впливу високих температур, які провокують утворення шкідливих випарів та проникнення хімічних речовин у гарячий напій чи їжу. Однак пластикові стаканчики, тарілки та столові прибори все одно залишаються небажаними предметами для використання через їх неекологічність.

Близько 10% від усього викинутого людством сміття припадає на поліетиленові пакети, в які досі упаковується більшість продуктів харчування (і не тільки). На розкладання відходів даного типу потрібно від 100 років до півстоліття, і протягом цього часу пластик виділяє шкідливі речовини, які потрапляють у ґрунт, а потім – у підземні води.

Незважаючи на актуальність проблеми екології, більшість країн досі не мають змоги побудувати на своїй території заводи з переробки пластику, тому він потрапляє на звалища разом з іншими відходами, де або повільно розкладається, або згоряє при випадковому загорянні сміття. Під час горіння пластик виділяє бісфенол A – хімічну речовину, яка навіть у малих концентраціях пригнічує центральну нервову систему та призводить до розвитку онкології та серцево-судинних захворювань. Згодом шкідливі випаровування повертаються у ґрунт разом із опадами, отруюючи великі площі.

Пластикові відходи приносять страждання тваринам. Понад 1 мільйона риб, птахів і ссавців гинуть через проковтнутий пластик, який вони помилково приймають за їжу. І з кожним роком кількість цих випадків зростає, оскільки Світовий океан вже на чверть покритий сміттям.

Як вирішити проблему забруднення пластиком?

Рішення екологічної катастрофи – відмова від використання пластикового посуду у всіх сферах, де це можливо. І знайти екологічну заміну одноразовим приборам набагато простіше, ніж це може здатися на перший погляд. Багато кафе вже відмовилися від пластикових стаканчиків на користь аналогів із паперу, а магазини та аптеки збирають замовлення у паперові пакети. Виробники туристичних аксесуарів також не стоять на місці. Компанія BRS пропонує зручну альтернативу шкідливому пластику – багаторазовий посуд із алюмінію та сталі.

Набір посуду BRS

Під час відпочинку на природі легка вага спорядження має найголовніше значення, але замість пластикових тарілок краще вибрати посуд із алюмінію, який розрахований на багаторазове використання, не виділяє їдких хімічних речовин навіть у разі прямого контакту з джерелом відкритого вогню та легко переробляється.

Набір туристичного посуду включає безліч елементів:

  • кілька котелків для одночасного приготування перших та других страв;
  • глибокі миски;
  • ополоник;
  • дерев'яну лопатку;
  • губку для миття посуду.

Кількість предметів залежить від комплекту: BRS-153 складається з 9 предметів та розрахований на трьох персон, а BRS-155 включає 12 предметів та підходить для великої групи відпочиваючих.

Тип

Набір посуду BRS-153

Набір посуду BRS-155

Матеріал

алюміній

алюміній

Кількість предметів

9

12

Комплектація

  • 1 сковорода;
  • 1 каструля;
  • 1 казанок;
  • 3 тарілки;
  • 1 лопатка;
  • 1 ополоник;
  • 1 губка для миття посуду.
  • 1 сковорода;
  • 2 каструлі;
  • 1 казанок;
  • 5 тарілок;
  • 1 лопатка;
  • 1 ополоник;
  • 1 губка для миття посуду.

Кількість осіб

3

5

Розмір пакування

18.2 х 11 х 18.2 см

20.3 х 15 х 20.3 см

Вага

0.978 кг

1.55 кг

Складана ложка виделка BRS

У середньому пластикова виделка і ложка використовуються близько 10 хвилин, після чого відправляються у пакет для сміття. Однак турист і просто любитель відпочити на свіжому повітрі навряд чи хоче носити з собою набір столового срібла, який має суттєву вагу і не може похвалитися маленькими габаритами. Альтернатива – вилка-ложка BRS-38, яка є компактним аксесуаром, що поєднує два головні прибори для комфортного прийому їжі.

Складна конструкція аксесуара виготовлена із сталі марки SUS304. Матеріал відноситься до нержавіючих сталей завдяки вмісту 18% хрому і має підвищену термостійкість. Розмір вилки-ложки становить 15.6 х 3.7 сантиметрів у відкритому положенні, а вага – 31 грам.

Сталевий прилад зручно переносити у рюкзаку чи кишені одягу. Для цього в комплекті йде чохол на липучці, який зберігає аксесуар чистим та захищає матеріал від впливу агресивних середовищ.

Тип

складена ложка-виделка

Матеріал

нержавіюча сталь

Розміри

15.6 х 3.7 см

Вага

31 г

Прості поради для збереження екології

Проблема забруднення довкілля активно обговорюється на світових екологічних форумах протягом останнього десятка років. Але поки вчені шукають способи мінімізувати кількість пластикових відходів, кожна людина може зробити власний внесок у збереження навколишнього середовища, додержуючись кілька простих правил:

  • Уникайте використання пластикових тарілок та заміняйте їх багаторазовим посудом;
  • Носіть із собою складений столовий прилад, здатний замінити кілька аксесуарів;
  • Використовуйте термоси та термочашки замість пластикових стаканчиків.

Крім екологічності придбання багаторазового посуду несе економічний зиск: краще замовити повноцінний туристичний набір, який прослужить безліч сезонів, ніж щоразу докуповувати посуд із пластику.

Де придбати багаторазовий посуд?

Україна може купити складну ложку вилку та похідні набори посуду BRS в онлайн-магазині Brs-ua.com.ua – офіційного дилера продукції бренду. Крім міцного посуду для багаторазової експлуатації, асортимент включає безліч моделей газових пальників для полегшення процесу приготування їжі і складені меблі, щоб відпочинок проходив із максимальним рівнем комфорту.

Товари новини

Написати коментар