Набір туристичного посуду BRS – невід'ємна частина похідного спорядження

Підготовка до походу – непросте завдання, де кожна дрібниця може мати критичне значення. Туристичне екіпірування – це не тільки зручні кросівки, об'ємний рюкзак, спальник та намет. Це також набір посуду для походу, без якого прийом їжі та комфортний відпочинок стає нездійсненною місією.

BRS посуда

Чому важливо мати із собою спеціалізований посуд для кемпінгу? У похід завжди можна взяти комплект посуду, але він не може повністю задовольнити потреби туриста і не відповідає всім необхідним характеристикам:

  • Мультифункціональність. Казани з туристичних наборів можна використовувати як каструлі для варіння, сковороди або імпровізаційний чайник для кип'ятіння води.
  • Компактність та легкість. Турист має обмежений обсяг та вагу речей, який він може переносити із собою. Тому похідний посуд виготовляється із полегшених матеріалів і може складатися один в одного, щоб займати мінімум місця в рюкзаку.
  • Легке очищення. Після приготування їжі каструля та інший посуд потребують очищення. У похідних умовах мандрівники рідко беруть із собою спеціальні миючі засоби: це додаткова вага та шкода для екології. Тому туристичний посуд виготовлений таким чином, щоб користувач міг повністю очистити його від залишків жиру за допомогою холодної проточної води та звичайної ганчірки або губки.

Враховуючи вищеперелічені переваги, похідні набори посуду – універсальніший аксесуар у туристичному спорядженні, який здатний заощадити сили за рахунок полегшеної ваги та час на готування.

Яким має бути посуд для кемпінгу?

Якісний набір туристичного посуду виготовлений із легких матеріалів. Найчастіше це алюміній, хоча іноді трапляються комплекти з нержавіючої сталі. Обов'язкова умова – наявність чохла для зберігання, куди можна скласти весь посуд та комфортно носити із собою.

Комплект складається з кількох котелків, об'єм яких може сильно відрізнятися. Чим більше посуду в наборі, тим більше порцій можна приготувати за один раз (це актуально для тих, хто віддає перевагу сімейному відпочинку або пікніку над великою компанією):

  • 2-3 котелки в наборі вистачить на групу до трьох осіб;
  • 4 котелки і більше зможуть забезпечити гарячим харчуванням компанію із чотирьох або п'яти осіб.

Бажано, щоб у наборі була кришка - вона відчутно знижує час закипання рідини в порівнянні з відкритою каструлею.

Подбайте про те, щоб кожен учасник походу мав власний столовий прилад. Пластикові вилки та ложки вже неактуальні, оскільки вони забруднюють довкілля. Для цих цілей краще купити складну ложку-виделку BRS, яка виготовлена із нержавіючої сталі. Вона несприйнятлива до корозії, екологічна, має необмежений термін служби та малу вагу.

Набор посуды BRS-153 Набор посуды BRS-155

Які похідні набори посуду варті уваги?

Виробники випускають різноманітні туристичні набори посуду. Окремою категорією часто виносяться комплекти для пікніка, хоча вони мають ідентичну гідність – швидке та зручне приготування їжі далеко від благ цивілізації.

Набір посуду може включати різні предмети:

  • каструлі та сковороди;
  • миски;
  • половники та лопатки;
  • столові прилади;
  • гуртки;
  • чистячі губки та інше.

Вибір залежить виключно від переваг мандрівника, але оптимальним набором вважається той, який включає кілька ємностей для приготування їжі з кришкою стандартного розміру, пару тарілок, ложку або лопатку.

Для невеликої родини із трьох осіб підходить набір посуду BRS-153, який складається з дев'яти предметів: сковороди, двох каструль, трьох мисок, половника, ложки та губки для миття посуду. Він забезпечує кількох мандрівників усім необхідним, щоб одночасно готувати кілька страв, кип'ятити воду для чаю чи кави та насолоджуватися їжею разом із окремим посудом.

Любителі відпочинку великою компанією оцінять набір посуду BRS-155, до якого входить дванадцять предметів, включаючи додаткову каструлю та п'ять мисок. Комплект розрахований на одночасне приготування страв на п'ять персон і має досить легку вагу, що становить 1.5 кілограм.

Іноді набори можуть включати досить специфічні предмети як десертні ложки, штопори і навіть мініатюрні термоси. Необхідність їх наявності в комплекті кожен вирішує індивідуально, головне, щоб вони були виготовлені з легких матеріалів, що не піддаються корозії, і мали високу удароміцність.

Купуйте з розумом

Оптимальним вибором є набір із нержавіючої сталі або алюмінію. Ці матеріали відрізняються довговічністю, уберігають страву від пригорання, стійко переносять падіння з невеликої висоти та мають оптимальну вагу. Звичайно, у плані ваги металевий похідний посуд не може конкурувати з виробами з пластику, проте останні не мають зносостійкості і негативно впливають на екологію.

Компанія BRS виготовляє посуд із різних матеріалів. З полегшеного алюмінію виготовляються переважно набори, тому що через велику кількість предметів важливо мінімізувати їхню загальну вагу. Нержавіюча сталь є основою окремих виробів, для яких важлива міцність та довговічність, наприклад, туристичний чайник BRS-TS07.

туристический чайник BRS-TS07

Обидва матеріали мають переваги та недоліки.

Алюміній Нержавіюча сталь
Переваги
  • швидке та рівномірне нагрівання поверхні;
  • відсутність шкідливих речовин, що виділяються при готуванні;
  • мала вага;
  • доступна ціна.
  • тривале збереження тепла;
  • виключає пригорання їжі під час приготування;
  • стійкість до корозії;
  • простота у догляді.
Недоліки
  • може деформуватися за сильного удару.
  • після приготування не рекомендується довго зберігати страву в посуді, оскільки вона може отримати неприємний присмак;
  • велика вага;
  • висока вартість.

Вибирайте посуд, відштовхуючись від потреб. Для регулярного використання під час піших подорожей краще вибрати легкий алюмінієвий набір туристичного посуду BRS, який забезпечує відпочиваючого всім необхідним та не потребує додаткової купівлі окремих предметів. Під час заміського пікніка не важлива вага спорядження, тому посуд із нержавіючої сталі стане надійним помічником у приготуванні смачної гарячої страви..

Підведемо підсумки

При виборі посуду у подорож звертайте увагу на такі фактори:

  • матеріал;
  • компактність;
  • вага;
  • простість у догляді.

Чим легший похідний посуд, тим він кращий для далекої подорожі. Тяжкі та масивні вироби не підходять для туризму і можуть використовуватися тільки на пікніках за умови пересування автомобілем.

Намагайтеся вибирати універсальний та багатофункціональний варіант, який можна використовувати не один сезон. У спеціалізованих наборах каструля може виконувати функцію чайника, а сковорода імпровізованої тарілки. Головне, що складний комплект займає мінімум місця та дозволяє приготувати повноцінне меню у польових умовах.

Коли вага спорядження має критичне значення, немає сенсу додатково брати із собою миючі засоби для посуду. Виріб повинен легко відмиватись від залишків їжі та жиру під проточною водою, не іржавіти при регулярному впливі вологи та мати стійкість до дрібних механічних пошкоджень, які неминучі під час активного руху.

Товари новини

Написати коментар