Комплект посуду для приготування їжі BRS-T15A – все, що потрібно для смачного обіду на природі

Туристичний посуд — один із найважливіших елементів для відпочинку на природі. І якщо у випадку подорожі автомобілем можна скористатися звичайним кухонним набором з дому, то під час пішого походу, коли кожен грам спорядження має критичне значення, не обійтися без спеціалізованого посуду з рядом специфічних особливостей.:

  • ультралегка вага;
  • здатність швидко розігрівати їжу;
  • корозійна стійкість для ситуацій використання посуду у вологу погоду;
  • удароміцність;
  • компактна конструкція (якщо посуд оснащений ручками, вони мають складатися);
  • безпека використання.

В асортименті бренду BRS є низка варіантів туристичного посуду, включаючи окремі предмети та цілі набори. Набори розраховані на компанію від двох до чотирьох осіб і складаються з котелків, тарілок, черпаків та іншого приладдя для спрощення процесу приготування та догляду за посудом. Проте всі туристичні набори посуду вимагають додаткової покупки газового пальника, який складно підібрати, не знаючи специфіки даного аксесуара. Якщо немає бажання шукати і додатково витрачатися на газовий пальник, є сенс купити комплект посуду для приготування їжі BRS-T15A, який крім котелків включає фірмовий газовий пальник високої потужності.

Характеристики комплекту для приготування їжі BRS-T15A

Перед тим, як перейти до особливостей набору, розберемо його основні характеристики.

Комплект приготування їжі BRS-T15A складається із трьох предметів:

  • котелок об'ємом 1200 мілілітрів;
  • котелок об'ємом 750 мілілітрів;
  • газовий пальник потужністю 1.4 кіловати.

Котли виготовлені з легкого металу алюмінію. Вони мають однакову ширину, яка становить 13 сантиметрів, але відрізняються висотою: 11 та 6.75 сантиметрів відповідно. Обидві каструлі оснащені складними ручками із силіконовими кембриками, які не нагріваються під постійним впливом жару від пальника та забезпечують безпечне утримання посуду під час його використання.

Газовий пальник має сталеву конструкцію з окремими деталями з міді загальною вагою 310 грам. Пальник оснащений трьома складними ніжками із пластиковими вставками, які забезпечують виробу стійкість на поверхні без ковзання. Модель працює на зрідженому газі та споживає приблизно 106 г/годину. Пальник запалюється за допомогою складного п'єзопідпалу, що зводить до мінімуму контакт користувача з відкритим вогнем. Цей виріб постачається разом із гнучким гумовим шлангом для підключення до газового балона.

BRS-T15A

Кількість предметів у наборі

3

Матеріал посуду

алюміній

Об'єм посуду

1.2 л, 0.75 л

Ширина посуду

13 см

Висота посуду

11 см, 6.75 см

Матеріал пальника

нержавіюча сталь, мідь

Тип пальника

газовий

Потужність

1.4 кВт

Витрата газу

106 г/год

П'єзопідпал

є

Вага пальника

310 г

Особливості комплекту BRS-T15A

Як будь-який похідний комплект посуду для приготування їжі BRS модель BRS-T15A має свої специфічні особливості, які варто враховувати перед покупкою. Щоб все було по-чесному, ми виділимо головні переваги та недоліки виробу.

Переваги

Недоліки

Конструкція посуду

Незважаючи на легку вагу, сплав алюмінію має досить високу стійкість до ударів та пошкоджень при транспортуванні виробу. При цьому обсяг посуду вистачає на одночасне приготування їжі для двох або трьох осіб.

На дні посуду відсутній радіатор, який відповідає за покращений теплообмін та економію палива.

Ручки посуду

Ручки мають складну конструкцію і в складеному вигляді щільно прилягають до посуду для зручного транспортування.

Незважаючи на стійкість до високих температур, силіконові кембрики швидко плавляться під впливом відкритого вогню, тому посуд не можна використовувати для приготування їжі на багатті.

Кришка для посуду

Як кришка в наборі використовується ємність з меншим об'ємом, за рахунок чого збільшується компактність і зменшується загальна вага набору.

Якщо потрібно одночасно готувати кілька страв з використанням двох казанків, доведеться додатково купити одну або дві кришки відповідного розміру.

Конструкція пальника

Удароміцна конструкція зі сталі та міді гарантує виробу довгий термін служби, а високий вміст хрому у складі сталі забезпечує пальнику стійкість до появи корозійного нальоту.

У пальнику передбачено три складні ніжки з пластиковими накладками для покращеної стійкості конструкції на поверхні..

Щоб посуд не зісковзував з пальника, у ньому передбачені невеликі зубчики.

На пальник може ставитися як рідний посуд, так і посуд більшого обсягу.

Ніжки пальника можуть занурюватися в ґрунт, якщо пальник встановлюється на хистку поверхню. Також можуть виникнути проблеми при встановленні системи на нерівний кам'янистий ґрунт.

На пальник не можна встановити посуд діаметру менше, ніж рідні казанки.

П'єзоелемент

П'єзопідпал має складну конструкцію та забезпечує миттєве запалювання пальника без необхідності контакту з відкритим вогнем..

У місці перегину проводу п'єзопідпалу утворюється невелика зала, яка вимагає обережності при транспортуванні пальника, щоб уникнути його виходу з ладу.

Потужність

Пальник має зручне регулювання потужності від слабкого вогню до потужного смолоскипа, який допомагає відчутно прискорити приготування їжі.

Через сфокусовану мову полум'я основний жар концентрується по центру посуду. Під час використання пальника необхідно періодично помішувати їжу, щоб вона розігрівалася рівномірно.

Чохол

Чохол для транспортування виготовлений з міцної сітки, яка затягується зверху двома шнурами. Матеріал чохла характеризується високою зносостійкістю та легко очищається від забруднень.

Чохол для пальника виготовлений із щільнішої тканини Oxford із щільною затяжкою зверху. Матеріал відрізняється тим, що добре відштовхує від себе вологу, захищаючи виріб від її негативного впливу.

Обидва чохли поставляються тільки в чорному кольорі і не мають яскравих світловідбивних елементів, що може ускладнити пошук виробу в сутінках.

Підведемо підсумки

Комплект для приготування їжі BRS-T15A — це компактний набір з предметів першої необхідності, які потрібні для приготування їжі на свіжому повітрі. Завдяки наявності двох казанків досить великого обсягу, виріб підійде для сімейної пари або невеликої групи мандрівників до трьох осіб, коли потрібно закип'ятити воду або приготувати їжу на кількох осіб.

Одразу варто зазначити, що цей похідний комплект посуду не можна порівнювати із системою для приготування їжі, оскільки ці вироби мають різний принцип роботи. Модель BRS-T15A програє цільній системі для приготування їжі у швидкості кип'ятіння рідини, оскільки посуд BRS-T15A не оснащений вбудованим радіатором і не має щільного з'єднання до пальника. Однак цей недолік похідний комплект посуду BRS з лишком компенсує своїми розширеними можливостями: за рахунок можливості регулювання потужності полум'я, виріб придатний як для розігріву, так і для приготування їжі з нуля, чим не може похвалитися спеціалізована система.

Детальніше ознайомитись із комплектом приготування їжі BRS-T15A можна у відео-огляді на каналі Gadgets for EDC, в якому розказано більше тонкощів даного виробу.

Товари новини

Написати коментар